You Are Here: Home - dieta - Creme anticelulita

Depunerile inestetice pe fata externa a coapselor si pe cea interna a genunchilor se intalnesc la peste 90% dintre femei. Cauzele sunt multiple: dezechilibre hormonale, factori genetici, tulburari circulatorii. Dar factorul nutritional este cel mai important, alaturi de cel legat de stres, prin contributia lor la cresterea depozitului de grasime din tesuturi.

Noile creme anticelulitice nu sunt miraculoase, dar efectele lor nu sunt de neglijat. Principiile active se bazeaza adesea pe cronobiologie, adica isi optimizeaza efectele in functie de perioada din zi in care sunt aplicate. Se pot distinge doua tipuri de tratamente locale: unele care au o actiune de drenaj circulator si altul care actioneaza asupra celulei de grasime. Primele au in compozitie samburi de struguri, extract de vin rosu, castana de India sau hamamelis.

Celelalte ofera o mare concentrare de cafeina. Dar aceste creme nu sunt eficace decat daca faci miscare si ai o dieta sanatoasa. In mod ideal trebuie sa te dai cu crema prin masaj de jos in sus, inainte de a practica jumatatea de ora de sport zilnic. Apoi, e bine sa ai in vedere ce tip de celulita ai : de grasime, infiltrata (datorata retentiei de apa), sau fibroasa.

Pentru retentia de apa e foarte potrivita gimnastica in apa. Tot pentru acest tip de celulita, dar si pentru cea fibroasa este indicat tratamentul cu Cellu M6. Te sfatuim sa cumperi crema anticelulitica fie dintr-un salon specializat, fie dintr-o farmacie. Vei primi si sfaturi avizate si care se potrivesc problemelor tale.
Tags: dieta